Začetek

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Posvet »Odrasli s cerebralno paralizo« PDF Natisni E-pošta

PosvetVčeraj, 11. maja 2017 smo se iz našega društva (predsednica, zaposlena oseba s CP, vodja zdravstveno terapevtskih kolonij) udeležile posveta »Odrasli s cerebralno paralizo«, ki je potekal na URI Soča v Ljubljani. Posvet so moderirale zaposlene na Inštitutu Soča, skupaj z predstavnico Zvezo Sonček.

Prisluhnili smo sedemnajstim prispevkom, katerih osrednja tema so bili odrasli s cerebralno paralizo (zdravnica splošne medicine, ortopedinja, logopedinja, nevrolog,…). Skozi prispevke smo ugotavljali, da je zelo pomembna skrb za osebo z invalidnostjo predvsem v odraslem obdobju, ko se naše težave (običajno) stopnjuje bolj kot pri tipični populaciji. Zato je zdravniška podpora še kako pomembna, kot je tudi potrebna skrb za ohranjanje aktivnosti, telesne kondicije v LOKALNEM OKOLJU, V LOKALNI SKUPNOSTI. Žal splošnih priporočil za obravnavo cerebralne paralize ni. Ugotavljali smo, da ta prave podpore medicinske stroke za odrasle osebe s cerebralno paralizo (še vedno) ni in je odvisna od iznajdljivosti posameznika.

Prispevke iz posveta najdete na: http://www.ir-rs.si/p/index.php?v1=sl&sajt=sajt_uri&v2=Prezentacije_predavanj&v3=Odrasli_s_cerebralno_paralizo