Začetek

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Ob sredah je sijal Sonček PDF Natisni E-pošta

uvodnaMed 21. oktobrom in 9. decembrom letos, je v prostorih Sončka na Trubarjevi ulici 15 potekal začetni tečaj računalništva. Termin, sreda med 16. in 18. uro, je na prvi pogled obljubljal naporne popoldneve, ovite v temo, namesto tega pa je takrat, kot za stavo, zmeraj sijal Sonček.

 

S tečajniki, Natalijo, Tanjo, Mojco, Heleno, Davorinom in Luko, smo takoj postali prijatelji. Na tečaj so prišli z različnim predznanjem in različnimi predstavami o računalnikih, vendar vsi željni novih znanj. Ta jim je na poljuden in zanimiv način podajal predavatelj Dejan, ki očitno ne pozna samo računalnikov, ampak tudi ljudi in njihove potrebe, saj je pripravil pester, nikdar dolgočasen program.

Kot asistent v tečaju sem imel prijetno vlogo posrednika med predavateljem in skupino. Tečajnikom sem pomagal pri izvajanju ukazov in nalog, ki jim jih je Dejan predhodno razložil in prikazal, saj so se nekateri med njimi prvič srečali z računalnikom.  Ob tem sem se počutil kot član uigrane akrobatske skupine, ki se pri svojih akrobacijah zabava, kadar gre kaj narobe, pa jo reši varnostna mreža. Tudi naš tečaj je bil po svoje vratolomen; naš trapez je bilo namizje, salta – dvojni klik, varnostna mreža – humor.

 

indent1 Fotogalerija


Ivan Močnik
, AZM-LU

 


 

UTRINKI UDELEŽENCEV

 

"Vam Dejan ter g. Ivanu se zahvaljujem za kvalitetno, strokovno izveden tečaj računalništva. Med tečajem smo se udeleženci počutili zelo prijetno ter smo se veliko naučili. Zelo bi bila  vesela  nadaljevalnega tečaja.

Najlepša hvala za vse ter lep pozdrav".

 

Mojca

 

 

"Pred meseci sem si kupila računalnik. Tačaj računalništva mi je prav prišel. Naučila sem se osnovnih stvari, kako je zgrajen računalnik in kaj vse računalnik rabi,da ga lahko uporabljamo itd. Škoda ,da je bil ta tečaj kratek. Je bilo pa tudi zabavno".

 

Helena

 

 

"Računalnik imam 1. leto. Ker sem imel težave s pošiljanjem e-pošte sem se odločil, da se udeležim računalniškga tečaja, ki ga je oganiziralo duštvo Sonček. Podano mi je bilo znanje,ki ga bom z pridom uporabljal".

 

Davorin

 

 

"Na društvo sonček je potekal računalniški tečaj v sodelovanju z Andragoškim zavodom Maribor. Tečaj je potekal ob sredah od 16. do 18. ure. Mentorja sta bila Dejan iz Sončka oz. podjetja Sončna pot in Ivan iz Andragoškega zavoda Maribor. Meni je bilo na tečaju zelo všeč. Veliko novega sem se naučila. Dejan in Ivan sta zelo dobro razlagala in učila. Meni je ta tečaj zelo koristil.

Zdaj znam veliko novega, kar prej nisem znala.

Hvala vsem, ki so organizirali ta tečaj, posebej pa mentorjema Dejanu in Ivanu, ki sta nas učila.

Želim pa si, da bi še organizirali nadaljevalni tečaj".

 

Natalija