Začetek Društvo Sonček

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

O društvu PDF Natisni E-pošta
edit_unpublished Sonček - Mariborsko društvo za cerebralno paralizo

con_address Trubarjeva ulica 15, 2000 Maribor
con_tel 02 / 25 22 528
con_fax 02 / 25 26 806
emailButton Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.


TRR: SI56 0417 3000 0739 043 pri NKBM d.d.
Davčna št.: 66567203 (nismo zavezanci za DDV)
Matična št.: 5239346000

 SONČEK - Mariborsko društvo za cerebralno paralizo je društvo otrok, mladostnikov in odraslih s cerebralno paralizo in sorodnimi invalidnostmi, njihovih staršev, svojcev, prijateljev, simpatizerjev, ...

Je prostovoljna, humanitarna, nepridobitna, invalidska organizacija, katere cilji so pomagati otrokom, mladostnikom in odraslim s cerebralno paralizo in sorodnimi invalidnostmi pri njihovem vključevanju v socialno okolje.

SONČEK  - Mariborsko društvo za cerebralno paralizo deluje od leta 1982, kar polnih 30 let. Vključeno je v Zvezo Sonček, ki poleg mariborskega povezuje še 16 regijskih društev za cerebralno paralizo. Združujemo se zato, da lažje uresničujemo skupne potrebe, usklajujemo stališča in mnenja, ter zaradi medsebojne pomoči pri izobraževanju, informiranju in organiziranju storitev.

CILJI DRUŠTVA: izvajanje dejavnosti, ki koristijo največjemu številu članov, programi s področja izobraževanja, kulture, rekreacije, rehabilitacije, preživljanja prostega časa.

VIZIJA DRUŠTVA: ustvarjanje takšnega kulturnega okolja, ki bo drugačnost v telesnih in intelektualnih sposobnostih sprejemalo brez vrednostnih predznakov.

POSLANSTVO DRUŠTVA: uresničevanje pravice do neodvisnega življenja slehernega posameznika in zavzemanje za enake možnosti ne glede na telesne in intelektualne sposobnosti.