Začetek Spletne povezave Invalidske organizacije in društva

Piškotki

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate da na vaš računalnik naložimo piškotke?

Več o tem

Spletne povezave
Spletne povezave
Prikaži # 
# Spletna povezava Zadetkov
1   Link   Društvo invalidov Maribor
Danes društvo pokriva s svojo dejavnostjo območja naslednjih občin: Maribor, Miklavž, Ruše, Selnica, Starše, Rače - Fram, Duplek, Šentilj, Pesnica, Kungota, Hoče – Slivnica, Lovrenc na Pohorju in Podvelka.
1280
2   Link   Društvo gluhih in naglušnih podravja
Dobrodelništvo in samopomoč ter potrebe po druženju in komunikacije so bile tiste osnovne smernice, ki so jih sprejeli gluhi Maribora dalnjega 26. novembra 1933 na svojem ustanovnem sestanku. Dve leti prej so na ustanovnem sestanku Društva gluhonemih za Dravsko banovino s sedežem v Ljubljani spoznali, da je lahko društvo, kjer se med seboj brez težav sporazumevajo, vsem v veliko pomoč.
734
3   Link   Društvo paraplegikov severne Štajerske
Glavni skupini invalidske prepoznavnosti sta paraplegija in tetraplegija ter malce manj prisotni skupini članov sta parapareza in tetrapareza.
1008
4   Link   Zveza Sonček
Zveza Sonček se zavzema za takšne pogoje življenja, ki bodo zagotavljali enake možnosti vsem prebivalcev Slovenije, ne glede na njihove telesne in intelektualne sposobnosti, za življenje po lastni predstavi in v sožitju z vsemi drugimi prebivalci.
582
5   Link   Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Maribor
Društvo je nevladna in neprofitna invalidska organizacija, ki deluje v javnem interesu in izvaja programe in storitve za ljudi z okvaro vida.
954
6   Link   Društvo distrofikov Slovenije
Društvo distrofikov Slovenije od svoje ustanovitve leta 1969 deluje kot nacionalna reprezentativna invalidska organizacija na območju celotne Slovenije. Z načrtnim delovanjem je doslej dosegla ureditev številnih zadev, in to ne samo na področju zdravstva, ampak tudi na področju ekonomskih olajšav, usposabljanja, bivanja in socialnega življenja. Razvilo je tudi nekatere specifične možnosti za polnovredno vlogo človeka.
1447
7   Link   Zveza za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite
Zveza za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) ima svoje začetke delovanja tesno povezane s športno dejavnostjo vojaških vojnih invalidov. V Zvezi vojaških vojnih invalidov (ZVVI) so ustanovili komisijo za šport, ki je začela organizirano skrbeti za športno-rekreativno, kasneje pa tudi za tekmovalno obliko športa.
1823
8   Link   Sonček Društvo za cerebralno paralizo Ptuj-Ormož
Sonček, Društvo za cerebralno paralizo Ptuj -Ormož je neprofitna, nevladna in nepolitična invalidska organizacija. V njem se združujemo starši, otroci in odrasli s cerebralno paralizo in drugimi razvojnimi motnjami ter njihovi prijatelji.
246